Bu da doktorun terlik davası...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düşüp bileğini kıran doktorun şikayetçi olduğu hastane, 'kayan terlik' giydiği gerekçesiyle doktoru suçladı. Doktor da o terliği giymenin zorunlu olduğunu söyledi. Şimdi gözler mahkemede

Seray ŞAHİNLER / İSTANBUL

Fakülteden yargıya taşınan 'terlik' davası adım adım şöyle gelişti:

- İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp-Damar Hastalıkları Anabilim dalında görevli Doç. Dr. Türkan Tansel ameliyathaneden çıkıp yoğun bakım servisine doğru yürürken zeminin ıslak olması nedeniyle ayağı kayınca düşüp el bileğini kırdı.

- Kolunun alçıda kaldığını belirten Tansel, mağdur olduğunu söyleyerek hastanenin temizlik şirketinin ıslak zemini zamanında kurulamaması, tedbir almaması, hastane yönetiminin de sorumluluğu bulunduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

- Ameliyat yapamadığı için performansa bağlı döner sermaye payından mahrum kaldığını da dile getiren doktor şikayetine tedavi giderleri ve evindeki işlerini yapamadığı için tuttuğu yardımcının ücretini de ekleyip hastane yönetimi ve temizlik şirketinden 6 bin lira maddi, 40 bin liraysa manevi tazminat talebinde bulundu.

- Doç. Dr. Tansel'in avukatı aracığıyla mahkemeye verdiği dilekçe üzerine temizlik şirketi kendini, olay sırasında temizlik işçilerinin işlerini henüz bitirdiği ve 'dikkat ıslak zemin' levhasını koyma hazırlığı içinde olduklarını ve sözlü olarak doktora uyarı yapıldığını iddia ederek savundu.

- Üniversite yönetimi de yanıt dilekçesinde temizlik işçilerinin kendi çalışanı olmadığını belirtilerek, kazanın meydana gelmesinde davacının kullandığı kaymaya müsait beyaz renkte ortopedik terliklerin etkili olduğunu bu nedenle kusurun kendisinde olduğu belirtildi.

- Dr. Tansel ise hastane yönetiminin bu savunmasına çok şaşırarak, o terliklerin zorunlu olduğunu, iş gereği hastanede özellikle ameliyathanede giyilmesi gerektiğini söyledi.

- Üniversitedeki terlik davasında son sözü yargı söyleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber